Αποξηραντής Φρούτων – Λαχανικών
Η ξήρανση των τροφίμων είναι μια εξαιρετική μέθοδος συντήρησης διατηρώντας τις φυσικές τους αξίες.
Ο ζεστός αέρας σε μια καθορισμένη θερμοκρασία κυκλοφορεί ελεύθερα μέσα στη συσκευή μεταξύ της σπειροειδούς θέρμανσης και των μεμονωμένων στρωμάτων των προϊόντων που είναι διατεταγμένα στις οθόνες. Χάρη σε αυτή τη μέθοδο, τα λαχανικά, τα φρούτα ή τα μανιτάρια χάνουν ελάχιστα βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Το στεγνωτήριο σας επιτρέπει να προετοιμάζετε υγιεινά τρόφιμα όλο το χρόνο χωρίς να χρησιμοποιείτε επιβλαβείς χημικές ουσίες. Σε αυτή τη συσκευή μπορείτε επίσης να στεγνώσετε λουλούδια, φαρμακευτικά φυτά και να ετοιμάσετε δημητριακά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην τοποθετείτε οθόνες προϊόντων πάνω από το θερμαντικό πηνίο εάν υπάρχει νερό μέσα τους. Διαχωρίστε τα προϊόντα σε μικρότερα κομμάτια ή φέτες με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να διευθετηθούν ελεύθερα στις οθόνες. Ο χρόνος ξήρανσης των προϊόντων εξαρτάται από το πάχος των τεμαχίων. Εάν τα προϊόντα σε ορισμένα στρώματα είναι λιγότερο αποξηραμένα, μπορείτε να αλλάξετε τα κόσκινα έτσι ώστε τα κόσκινα με λιγότερα αποξηραμένα προϊόντα να βρίσκονται στο κάτω μέρος πιο κοντά στην σπείρα θέρμανσης. Μερικοί καρποί έχουν φυσικό προστατευτικό στρώμα που επιβραδύνει τη διαδικασία ξήρανσης. Σε αυτή την περίπτωση, για να μειωθεί ο χρόνος στεγνώματος, συνιστάται η τοποθέτηση των προϊόντων σε ζεστό νερό και βράζετε για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια βυθίστε σε κρύο νερό, στερέψτε και στεγνώστε καλά.